Słowami wstępu – dawno się nie
odzywałam, ale mogę to wytłumaczyć! :P
Miałam dość długą kulinarną
przerwę, z uwagi na niesprawną rękę. Na święta nic nie
ugotowałam i nie upiekłam. Serce bolało, bo to zawsze największa
przyjemność tego okresu, ale co było zrobić, jak nawet rozbicie
jajka kończyło się jajeczną masakrą. Ale wracam do formy i
zacznę od śniadaniowych babeczek owsianych...
Z płatków owsianych przygotować
można nie tylko owsiankę (która jedzona codziennie na śniadanie
czasami już „wychodzi bokiem”), ale całą masę innych
pysznościowych rzeczy, jak np. babeczki. Zapraszam do przygotowania
i pałaszowania delikatnych, wilgotnych i rozpływających się w
ustach jogurtowych babeczek z czarną porzeczką, które przypomną
nieco letnich smaków naszemu podniebieniu.
Składniki:
- 90 g płatków owsianych górskich
- 200 g jogurtu naturalnego
- 15 g wiórków kokosowych
- 1 jajko
- 100 g czarnej porzeczki (ja użyłam mrożonej, którą wcześniej odstawiłam do odmrożenia)
I teraz jedyne co z tym wszystkim
zrobić to po prostu wymieszać, wsadzić do foremek na babeczki i
piec 35 minut w 180 stopniach.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz